Tarot, Rider-Waite Kortene

Rider-Waite
Rider-Waite (flere størrelser)

Rider-Waite

[Rider-Waite tarot kort, Solen]
Rider-Waite, Solen
[Rider-Waite tarot kort, Sværd 6]
Rider-Waite, Seks sværd

I mit daglige arbejde bruger jeg Rider-Waite kortene. Når man skal bruge kortene som et værktøj, er det nødvendigt at holde sig til et enkelt kortsæt, man kender til bunds, og her har jeg valgt Rider-Waite, fordi:

Rider-Waite kortene blev udgivet i 1910 og er opkaldt efter udgiveren (William Rider) og forfatteren. Herved overser man tegneren Pamela Colman Smith, og det er aldeles uretfærdigt, især fordi man i dag ikke ved, hvor nøjagtige beskrivelser Waite gav til sin tegner, og hvor meget der er Colman Smiths eget design.

Jeg har kortene i to størrelser afhængig af, hvad der passer bedst til kundens temperament og håndstørrelse.


Rider-Waite (flere størrelser)

[Tiny Universal Waite Tarot kort, Solen] [Giant Rider-Waite Tarot kort, Sværd 6]

Ud over de to sæt "arbejdskort" har jeg fire andre sæt i forskellige, upraktiske, størrelser. De største er 10 x 17,5 cm, så det kræver et stort bord (eller et gulv) for at lave et oplæg.

De mindste er 2,1 x 3,5 cm, så dem tør man dårligt nok tage frem af frygt for, at de skal blive væk.

Dem der markedsfører miniaturekortene fremhæver, at de er velegnede til rejsebrug. Nonsens ! Uanset hvor i verden man rejser, har man altid plads til et almindeligt sæt tarotkort i kufferten. Miniaturekortene er simpelhen søde og sjove, og den slags skal der også være plads til inden for tarot.


Tilbage til Tarot-siden
Ring og bestil tid
1. del: Klassiske Kort3. del: Moderne Kort