Tarot, Moderne Kort

Sacred Circle
Vingummibamser


Sacred Circle

[Sacred Circle tarot kort, Døden]
Døden
[Sacred Circle tarot kort, Den Hængte]
Den hængte

Anna Franklin er præstinde i den engelske, hedenske tradition, og i disse kort erstatter hun de kristne og kabbalistiske symboler med keltiske. Kortene er collager af egne fotografier, blyantstegninger og computergrafik.

Døden (til venstre) vises som Ceridwen, der er ved at høste det sidste kornaks. Ceridwen er både måne- og høst-gudinde, så her vises hun med et halvmåneformet segl.

Den Hængte Mand vises som en korndukke. Korngudens sjæl blev tilbage i det sidste kornaks. Når dette aks blev skåret over, pakkede man det ind i en dukke for at gemme sjælen til næste forår, hvor dukken (og dermed sjælen) blev lagt ned i jorden. Rammen er pyntet med valmuer, brombær og en markmus!


Vingummibamser

[Vingummibamser tarot kort, Solen]
Solen
[Vingummibamser tarot kort, De elskende]
De elskende

Jeg ved ikke, hvad det er med tyskere og vingummibamser: De har vingummibamse-forretninger, hvor man bl.a. kan købe vingummibamse-lamper og vingummibamse-plakater!

Dietmar Bittrich har tidligere udgivet et vingummibamse-orakel (hvor man kaster med vingummibamser i stedet for runer), og nu har han lavet et vingummibamsetarot - en overgang med egen hjemmeside (www.dasgummibaerchentarot.de dur dog ikke længere).

Kortene er simpelthen en kopi af Rider-Waite, hvor menneskerne er erstattet af stregtegninger af vingummibamser.

Det er nu ikke helt så tosset, som det kunne se ud. Bogen, der følger med, er rimeligt fornuftig, og kortene er ikke nær så dystre som Rider-Waite.

Papirkvaliteten er nogenlunde, men jeg ville nu aldrig bruge kortene til en kunde :-)


Tilbage til Tarot-siden
Ring og bestil tid
3. del: Vor tid5. del: Italienske kort